Ердоган: Израел трябва да бъде спрян преди да е станало твърде късно

Новини
19:15 - 30 Юли 2024
1022
Ердоган: Израел трябва да бъде спрян преди да е станало твърде късно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес определи Израел като заплаха за целия свят и призова международната общност да го спре, преди да е станало твърде късно, предават турските медии.

Днес Газа се е превърнала в най-големия лагер на смъртта в света. Държавата Израел е заплаха не само за Палестина и Ливан, но и за цялото човечество. Геноцидът, който извършва Израел, тази жестокост и варварство трябва да бъдат спрени незабавно, преди да е станало твърде късно, каза турският президент на среща с ръководителите на регионалните представителства на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Колко още деца трябва да умрат, за да се види, че агресивната политика на Израел е заплаха за целия регион", попита турският лидер.

Вече близо 300 дни в Газа се извършва брутален геноцид. Израел брутално изби 40 хиляди наши палестински братя и сестри, като ги обсипа с бомби. Те се подписаха под едно варварство, което ще засенчи Хитлер, каза още Ердоган, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Той подчерта, че няма да се уплаши от никакви заплахи. 

Израелският външен министър Израел Кац бе заявил, че Ердоган може да повтори съдбата на Саддам Хюсеин.

През уикенда Ердоган заплаши, че „Турция може да влезе в Израел, както е правила в миналото в Либия и Нагорни Карабах", макар че не уточни какъв вид намеса предлага.