Естрадната икона Ани Върбанова емигрира на 74

Певицата е разочарована от българите, мъжът й върти бизнес в Гърция

Култура
10:12 - 03 Април 2024
50059
Естрадната икона Ани Върбанова емигрира на 74

Естрадната ветеранка Ани Върбанова, която рядко попада под светлините на прожекторите, е взела категоричното решение да обърне гръб на родината си. 74-годишната Ани е напуснала страната и се е преместила да живее завинаги в Гърция.

Причината е, че българската действителност я разочаровала, а освен това съпругът ѝ, който е родом от Италия, завъртял бизнес със заведения в южната ни съседка.

В момента Върбанова и половинката й обитават невероятна хасиеда в гръцкото село Неа Врасна, което се намира на брега на Бяло море по пътя за полуостров Халкидики. Макар да са скъсали с България, не са прекъснали връзката си с приятели и колеги.

Ани от години е изключително близка с Васил Найденов и импресариото му Ивайло Манолов, с когото пък на всичкото отгоре са комшии в гръцкото село, защото и той има вила там. Между изпълнителя на „Телефонна любов“ и гласовитата красавица, спечелила през 1977-а „Златният Орфей“, навремето е имало романтична история, но тя останала неконсумирана. „Не сме били гаджета, но Васко беше лудо влюбен в мен, като бяхме студенти в Консерваторията. Аз вече бях омъжена за музиканта Евгени Ламбринов. Останахме си приятели и до днес“, признава Ани Върбанова.

В България певицата изкара по-малко от година, а престоят ѝ тук бе свързан с лоши преживявания, защото падна на пъпа на София и счупи крак. После ѝ се наложи да прави две сложни операции в частна столична болница, които ѝ стрували прескъпо. Благодарение на пироните, които ѝ сложили, обаче естрадната легенда проходила пак без проблем. Преди да се приберат в България, двамата със съпруга ѝ пък живееха дълго време на Ботуша. Италианецът се влюбил в нея, докато тя изнасяла рецитал в пиано бар в чужбина преди години. Бил пленен от красотата и гласа ѝ и дълго време се борил да я впечатли, докато тя се съгласила да излязат на среща. След нея обаче не се разделили нито за миг. Алберто е и мъж с големи финансови възможности, пише "Ретро".

Притежавал 3 елитни ресторанта във Флоренция, Италия, които продал, за да угоди на любимата си жена. Първите 20 години от брака си двамата изкарали в Швейцария, където си купили апартамент. После живеели в Тоскана, в България, а сега в Гърция. Ани е благодарна, че съдбата ѝ изпратила такъв мъж, защото преди Алберто да се появи в живота ѝ, сериозно пострадала от любов. Първият ѝ съпруг я обрал жестоко. Източил от банковата ѝ сметка 150 хиляди долара и избягал безследно, докато тя била на турне в чужбина.