Ето го голия от Бузлуджа – Стефан Бангото бере душа (СНИМКИ)

Общество
14:33 - 01 Декември 2021
12373
Ето го голия от Бузлуджа – Стефан Бангото бере душа (СНИМКИ)

Ето кой е откритият вързан за дърво край Бузлуджа разбойник от Казанлък – Стефан Бангото! Мъжът бе намерен снощи изоставен гол в безпомощно състояние по пътя към историческия връх и в момента е в критично състояние. Една от първоначалните версии за драмата гласи, че „наказанието“ му било наложено от брата на мъж, на когото бабаитът нанесъл побой преди няколко дни.

Казанлъчанинът бе намерен полужив с множество прободни рани и следи от побой вчера малко след 17 часа във вторник от случайно преминаващ. Бил омотан към ствола на крайпътно дърво с тиксо, престоял така часове наред при минусови температури, предаде presstv.bg.

Според запознати името му е Стефан с прякор Бангото, работел като хамалин и живеел в крайния казанлъшки квартал „Кармен“. Бангото е добре известен на полицията и е с дебело криминално досие. Бил агресивен по нрав, предизвиквал конфликти и побои, често заплашвал с нож.

Причина да бъде прикован за дървото за назидание на втория завой на път за върха, според отлично осведомени, е пореден побой, нанесен от Бангото над негов съкварталец. Пострадалият се жалвал на брат си, а той от своя страна решил да отмъсти, похитил Бангото, пребил го, намушкал многократно с нож, а после го вързал за дървото и го изоставил в гората.

Тази нощ в „Кармен“ е бил намушкан с нож 24-годишен мъж, откаран е в Спешния център. Предполага се, че между двата случия има връзка, криминалисти изясняват ситуацията. Все още няма заподозрян. Очаква се изявление от прокуратурата.