Ето го обявения за мъртъв от антиваксърите доц. Ангел Кунчев (СНИМКИ)

Общество
15:30 - 30 Ноември 2021
11073
Ето го обявения за мъртъв от антиваксърите доц. Ангел Кунчев (СНИМКИ)

Обявеният последователно за тежко болен, хоспитализиран, интубиран, мъртъв и уволнен доц. Ангел Кунчев се оказа съвсем жив, а даже и здрав, ако се съди по снимките на прясно срещналия го в ледения ден днес журналист Милен Милушев в центъра на София. 

Преди седмица Кунчев се опита да развенчае легендите за своята кончина като ваксиниран и преболедувал ковид, но дори постингите във фейсбуй, неговите и на сина му д-р Тодор Кунчев, не успяха да разубедят антиваксърите. "Искаме да го видим по телевизията", "Някой виждал ли го е край МЗ", настояваха те. 

"Кунчев-жив! Срещнах го на "Съборна". Пердаши леко облечен, типично червендалест и изглеждащ здрав. Питам: "Г-н Кунчев, вие ли сте?" "Аз съм" - отвръща. "Значи сте жив. А скулпторът Христо Генчев ви обяви за мъртъв". "Е, жив съм. Ако ви разочаровам, съжалявам." "Може ли да ви снимам? "." Снимайте, ама няма да ви повярват, ще кажат, че е стара снимка. Ха ха...", пише в уточнение към кадрите журналистът. 

Часът е 13,45, а доц. Кунчев е засечен от Милушев на метри от работното място на държавния здравен инспектор. От снимките ясно се вижда, че в центъра на града е паднал пресен сняг и в този час вече грее и слънце.

Ако и това не успее да убеди антиваксърите и конспираторите...