Ето го смуглия рецидивист Делчо, пребил пенсионер

Крими
16:43 - 07 Април 2023
1920
Ето го смуглия рецидивист Делчо, пребил пенсионер

Съдът в Димитровград остави в ареста днес 18-годишният ром Делчо Димитров, който е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на възрастен мъж в село Странско. 67-годишният пенсионер в момента е в болница с опасност за живота.

Случаят е от 2 април. Тогава според разследващите Делчо със свой приятел отишли в дома на възрастния мъж, където пили алкохол. В разгара на купона Делчо започнал да налага с юмруци Филчо. Според полицията агресията не е била предизвикана, не е имало мотив за побоя. А в селото хората казват, че Филчо е отказал да даде цигара на Делчо и така се е стигнало до престъплението.

Прокурорът по делото Мадлена Колева заяви, че обвиняемият не си е признал и че държавното обвенине има достатъчно доказателства за налагането на най-тежката мярка за неотклонение. Служебният защитник на Делчо днес отказа да говори пред репортерите.

А 18-годишният Делчо обясни, че не той, а приятелят му на 15 години е пребил стареца.

Справката показва, че макар и на 18 години, Делчо вече е рецидивист. До момента той има три присъди, а едната от тях отново е за нанасяне на средна телесна повреда. В крайна сметка Районен съд Димитровград определи, че той трябва да остане в килията.