Ето кои са тримата арестувани хора на Васил Божков

Новини
10:12 - 03 Юли 2020
6528
Ето кои са тримата арестувани хора на Васил Божков

Станаха ясни имената на арестуваните бивши служители на МВР, приближени до Васил Божков. След спецакция в столичния квартал "Симеоново" комадоси извършиха арести.

Според информациите става въпрос за Славчо Марков (с бялата коса на снимката). Той е бивш шеф в ЦСБОП, сега ГДБОП. Да, това е факт.

Вторият арестуван е Веселин Балтов (на заден план на снимката), твърди "Марица". Последният е шеф на охраната на Божков. Балтов е бивш служител в СОБТ.

Третият арестуван е Емил Кабакчиев. Той е шеф фирмата за охрана и детективски услуги АН-В. Счита се, че зад нея също е Божков. Тя е регистрирана на адреса на улица "Черковна", който беше обискиран рано тази сутрин. На името на Кабакчиев има регистрирана и фирма за хазарт.

Акцията на различни адреси в София продължава. Предполага се, че те са във връзка със следенето на прокурори, което беше разкрито от фейсбука на Васил Божков. Както е известно, милиардерът се укрива в Дубай, тъй като има 18 обвинения у нас.

Преди дни бившият му съдружник Цветомир Найденов разкри кой може да организира следене на прокурори. Припомняме какво написа той: "Гледайки тези снимки и след вчерашната оставка на едно лице от хората на Черепа, реших да направя съвсем бегъл анализ кой от близките на Чери Баба може да е организирал “ външно” на държавните служители - прокурори и данъчни. Обосновано бих могъл да предположа следното:

1. Славчо Марков; бивш шеф в ЦСБОП (ГДБОП) с изключителни контакти в специалните служби.

2. Явор Хайтов - бивш зам. министър на МВР

3. Александър Тумпаров - ангент на ДС с топли отношения с действащи и бивши служители на МВР

4. Боре Александров - Гъза; бивш началник в ГДБОП

5. Кирил Христосков; бивш ГДБОП и ЦСБОП

6. Каню Канев; бивш НСС (ДАНС)

7. Боби Милушев - бивш БОИ на МВР

8. Веселин Балтов; бивш служител на СОБТ.

9. Мишо Иванов - свързан с уличната организирана престъпност.

10. Жоро Тениса - свързан с уличната организирана престъпност.

Тези хора, заедно и поотделно, могат да ти спретнат такива компромати и подстави (снимки, чекмеджета, чатове), че ще се погнусиш от себе си.

Тези пичове могат да ти изпратят всякакви служби на проверка, последователно, методично с фалшиви сигнали, че няма да можеш да правиш нищо друго, освен да се забатачиш от проверка на проверка и така бизнеса ти да спре.

ОПГ Череп може да ти спретне такава медийна помиярщина през платени медии, че да се чудиш ти ли си това или не си. И след всичко това, ако все пак, оцелееш и бизнеса ти не погине, се случва това, което стана с Йордан Динов... иначе Черепа се прави на херувимче в Дубай".