Ето няколко бюти трика с кафе!

Утайката от ароматната напитка може да се използва за редица козметични процедури

Стил
16:12 - 30 Април 2020
2518
Ето няколко бюти трика с кафе!

Няколко чаши кафе дневно ти помагат да поддържаш добрия тонус, дават ти допълнителна енергия и повишават продуктивността. Ползите на тази ободряваща напитка не свършват тук! Утайката от кафе може да се използва за редица козметични процедури, които подобряват външния вид.

Наситен свят на косата

Ако имаш тъмна коса и искаш да направиш цвета ѝ още по-наситен, добави една или две чаени лъжички утайка от кафе към твоя кондиционер за коса. Нанеси сместа върху измита коса, изчакай пет минути и след това я изплакни с хладка вода. Внимание! За дами със светла коса тази домашна маска не е препоръчителна.

Блясък и стимулиране растежа на косата

Ако искаш да стимулираш растежа на косата си и да ѝ придадеш допълнителен блясък, веднъж месечно може да извършваш така наречения пилинг на скалпа: нанеси утайка от кафе върху скалпа и я разтрий в продължение на 60 секунди. След това изплакни обилно с хладка вода и измий косата си с шампоан.Частиците от кафе ще помогнат за премахването на мъртвите клетки, а кофеинът ще стимулира растежа на косата.

Меки устни

Ако устните ти са напукани, опитай смес от кафе и мед. Разбъркай половин чаена лъжица от двете съставки, нанеси получената смес върху устните и нежно масажирай в продължение на 30 секунди. След това премахни остатъците и нанеси хидратиращ балсам.

Чао, подути очи!

Тъмните кръгове и подуването под очите могат да се появят поради липса на сън , умора , алергии и генетика. За да ги премахнеш, нанеси утайката в зоната под очите, остави сместа за 10 минути и след това изплакни обилно с вода. Кофеинът свива кръвоносните съдове. Поради тази причина подуването и тъмните кръгове отшумяват постепенно.

Активна борба с целулита

Кофеинът ускорява процеса на изгаряне на мазнини, а същевременно с това стимулира притока на кръв, като по този начин се бори активно с целулита. Смеси кокосово масло с утайката в равни пропорции и нанеси консистенцията върху проблемните зони, като активно я втриваш в рамките на една до две минути. Ако извършваш процедурата два пъти седмично, след месец ще забележиш първите резултати.