Евродепутат с 2 сигнала за злоупотреби в детска градина

Новини
14:06 - 08 Юли 2020
1551
Евродепутат с 2 сигнала за злоупотреби в детска градина

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП  Асим Адемов внася сигнал в прокуратурата за проверка на два, според него скандални, случая за злоупотреби с обществени средства в община Гърмен.

По тях той е подал заявление до общинския кмет за предоставяне на достъп до публична информация, но не получил отговор.

Адемов настоява прокуратурата да разследва как са изразходвани липсващи 20 хил. лв., които жителите на с. Долно Дряново са внесли за ползване на вода. Делото не е към ВиК и местните жители сами стопанисват мрежата. Събират такси от всички за водоснабдяването и ремонти. За събраните средства отговаря кметът на селото. От есента на м. г. кметът е нов и при проверка на сметките за събраните и изразходвани средства констатирал липса на около 20 хил. лв., за което е уведомил общинския кмет. "Интересното в случая е, че бившият кмет, с констатирана злоупотреба с пари, сега е директор на Център за социални услуги в с. Марчево, общ. Гърмен", коментират от офиса на евродепутата Адемов.

Вторият случай се отнася до детската градина в с. Дъбница. Преди два месеца там е направена проверка, която констатирала сериозни финансови злоупотреби. Общинските съветници гласуваха детските градини в общината да бъдат безплатни. "Община Гърмен не е особено богата и това много натоварва общинския бюджет. В същото време се затварят очите, когато се злоупотребява с публични средства", допълват в специално съобщение от офиса на Адемов.