Фандъкова рапортува след потопа: Няма ток в някои квартали, вода заля метрото

Заради бурята са променени маршрутите на някои трамваи

Актуални новини
23:13 - 06 Юли 2020
2719
Фандъкова рапортува след потопа: Няма ток в някои квартали, вода заля метрото

"Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София. До 22.30 ч са получени над 65 сигнала", рапортува около 23 часа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фъндъкова.

"Временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й.

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Най-много са сигнали за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица” и “Витоша”, “Люлин” и др.," изреди щетите в столицата кметицата.