ФИФА вдигна възрастта за игрите в Токио

Топ
11:41 - 04 Април 2020
1453
ФИФА вдигна възрастта за игрите в Токио

Международната федерация по футбол (ФИФА) увеличи на 24 години възрастовата граница за футболистите, които могат да участват на олимпийските игри в Токио, съобщи БНР.

Досега отборите, участващи във футболния турнир на Олимпийските игри, можеха да включват играчи, които са до 23-годишна възраст, както и трима играчи над тази граница.

Работната група, създадена от ФИФА, препоръча на олимпийския турнир в Токио да участват играчи, родени на или след 1 януари 1997-а, както първоначално беше планирано. Това ефективно повишава възрастовата граница с една година.

Решението на ФИФА за промяна на възрастовите изисквания за Игрите в Токио е продиктувано от отлагането им от 2020 за 2021 година поради пандемията от коронавирус.

В олимпийския турнир ще участват 16 отбора, а 14 от тях вече са известни. Това са Япония, Франция, Германия, Румъния, Испания, Нова Зеландия, Египет, Кот Д'Ивоар, ЮАР, Австралия, Саудитска Арабия, Република Корея, Аржентина и Бразилия. Още два отбора от Конфедерацията по футбол на Северна, Централна Америка и Карибския басейн (КОНКАКАФ) ще бъдат определени допълнително.