Филмът за Боб Марли остана на първо мя сто в бокс-офис класацията на Северна Америка

Култура
12:21 - 26 Февруари 2024
1295
Филмът за Боб Марли остана на първо място в бокс-офис класацията на Северна Америка

Филмът за Боб Марли остана на първо място в бокс-офис класацията на Северна Америка втора поредна седмица, с което надхвърля очакванията, съобщи Асошиейтед прес.

През втората седмица филмът "Боб Марли: One Love" на "Парамаунт пикчърс" събра 13,5 милиона щатски долара. Проектът с бюджет около 70 милиона щатски долара вече надхвърли тази граница, като само приходите в Северна Америка са почти 72 милиона долара. 

Това е впечатляващо постижение за музикалната биография на Боб Марли, режисирана от Рейналдо Маркъс Грийн, която се фокусира върху създаването на албума Exodus на легендарния певец през 1977 г. и концерта му в Ямайка. 

Приходите от са почти с 2 милиона щатски долара повече, отколкото на Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training, който е на второ място с 11,7 милиона щатски долара. На трето е "Обикновени ангели" с Хилари Суонк с приходи от 6,5 милиона щатски долара.

Следва "Мадам Уеб" с 6 милиона щатски долара, който се представя разочароващо въпреки участието на Дакота Джонсън още от излизането си на екран.  

На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е анимацията "Патешки истории" с приходи от 3 милиона щатски долара. Следват "Аргайл: Супершпионин" с 2,8 милиона щатски долара и "Уонка" с 2,5 милиона щатски долара. Мюзикълът на Пол Кинг с Тимъти Шаламе в ролята на младия Уили Уонка вече е събрал повече от 214 милиона щатски долара след 11 седмици на екран.