Фолк легендата Милко Калайджиев: Искам да живея до 100 години

Новини
13:20 - 23 Септември 2021
5435
Фолк легендата Милко Калайджиев: Искам да живея до 100 години

Милко Калайджиев днес става на 70 години, които изобщо не му личат. Прочутият фолк певец е роден на 23 септември 1951 година в Свиленград. Милко е известен и като откривател на чалга дивите Анелия, Преслава, Галена и други. Рожденикът ще отпразнува юбилея си с шумно парти в Пловдив, където в момента живеят синовете му близнаците Алекс и Антонио. Преди да отпраши към купона, той ще почерпи своите близки в Свиленград, научи Lupa.bg.

Милко произхожда от род на дълголетници. Бабата на певеца живя до 103 години и Калайджиев е признавал, че тя го е научила "че от ядовете идват болестите" - признавал е легендарният певец, който планува да живее поне до 100 години. Изпълнителят на " Я елате пиленца при батко" се въздържа от употребата на алкохол и цигари, гледа да не се нервира и живее природосъобразно.

"Имам си изграден режим - ставам към 7-8 часа, когато не съм на участие, пия кафе и си правя плана за деня. Любимото ми нещо е да ходя до язовира в Мезек и да храня патиците, да кося тревата. Аз обичам лично да ги върша тези неща, защото ми доставят удоволствие. На язовира имам водно колело и често си го карам, имам и лодка", разкри откривателят на Преслава. 

Неотлъчно до Мило е съпругата му Маргарита. Днес празничният ден ще премине под знака на хубавите емоции, а Милко си пожелава само здраве – за себе си и своето семейство. Изпълнителят признава, че е свикнал той да весели хората и някак големите тържества са му някак чужди за неговия рожден ден. Винаги обаче приема с усмивка и радост милите пожелания на своите почитатели, които правят този ден по-празничен и запомнящ се.

В момента подготвя нова песен, а подробностите засега запазва в тайна. В професионален план 2021 година е доста успешна и продуктивна за Калайджиев. Певецът я стартира с Mashup Love Songs през февруари, а през май зарадва феновете си и с песента “Колкото и да ми правиш рани“. В нея той заложи на комбинация от завладяващи ритми, текст и кадри, които не оставиха безразлична аудиторията.