Фоторепортаж на Lupa.bg: Във "Факултета" веселбата е на max

Новини
16:40 - 16 Април 2020
6056
Фоторепортаж на Lupa.bg: Във "Факултета" веселбата е на max

Полицейската обсада на ромския столичен квартал "Факултета" продължава, видя репортер на Lupa.bg. Ромите искаха да шарят насам-натам заради хубавото време, но ченгетата ги проверяваха стриктно. 

Служител на реда каза пред медията ни, че досега полицаите нямали никакви проблеми с местните. "Съобразяват се, разбират, че е за тяхно добро", коментира пред Lupa.bg полицай.

На входовете на ромския квартал нямало как да има движение, без да се показват документи. Хората с униформи бяха доста любезни с възрастните жени, които настоявали, че трябва да отидат на пазар за яйца, агнешко и козунаци видя репортера ни. Те не бяха допуснати да излизат от квартала.

В повечето случаи ромите си говорили с ченгетата, даже някои от тях им разказвали вицове. Сутринта млади роми дори друснали кючек пред униформените.

Полицаите правиха всичко възможно да няма струпване на хора на едно място, но неволно това се случваше, когато те даваха обяснения на жителите.  

Органите на реда и жандармерията не пропускаха да проверяват и документите на баровските лимузини, които преминаваха наоколо. Около обяд в квартала е дошъл популярен ромски бос, вероятно, за да даде кураж на своите хора.

Полицаите държаха много и всички във "Факултето" да се движат с маски. Те цитираха премиера Бойко Борисов и обясняваха на ромите, че той трябва да се слуша и всичко, което премиерът каже, трябва да се изпълнява на всяка цена. 

Специални екипи пръскаха с препарати, за да може да преборят заразата. Припомняме, че вчера в медиите се появи информация, че голям процент от болните от коронавирус у нас са от ромски произход. 

Снимки: Агнес Методиева