ФОТОРЕПОРТАЖ в Lupa.bg: Безплатен вход и лудница пред клетките в зоопарака

Новини
17:52 - 01 Юни 2020
2882
ФОТОРЕПОРТАЖ в Lupa.bg: Безплатен вход и лудница пред клетките в зоопарака

Истинска лудница и навалица от семейства с хлапета настъпи в столичния зоопарк заради свободния вход за деца по случай 1 юни. Столичани забравиха за коронавируса и спокойно се разхождаха между клетките, видя Lupa.bg. 

Още с обявяването на авантата за децата, от ръководството на парка заявиха, че настояват да се спазват стриктно мерките, които да спасят посетителите от заразата. 

Хората обаче изобщо не се притесняваха, и смело снимаха животните един до друг.

В парка почти не се видя човек с маска, а на лицата на посетителите имаше усмивка. Хлапетата пък гледаха с интерес животните и искаха лакомства от родителите си. 

Животните пък бяха видимо развълнувани от интереса към тях, като обикаляха гордо в клетките си и се оглеждаха някой да хвърли някакво лакомство. 

Репортер на Lupa.bg видя, че в зоопарка преобладаваха повече майките с малки деца, явно те са си взели почивен ден за празника, докато татковците изкарват пари за утрешната вечеря. 

Все пак между клетките се срещаха и цели семейства с деца.

Най-голям интерес предизвика белия тигър, който отскоро е обитател на столичния зоопарк. Той наблюдаваше спокойно как го снимат с телефоните, след което се оттегли на заслужена следобедна почивка. 

Голям интерес предизвика и слонът, който с хобота се хранеше с много умерени движения. 

От зоопарка бяха направили специални прегради, които уж да пречат на струпването на много хора на едно място, но това като че ли предизвика обратен ефект.

В зоологическата градина на голям интерес се радваха и паната, които украсяваха гледката.

Снимки: Агнес Методиева