Фритата с тиквички , грах и сирене

за 4 порции, 40 мин

Кухня
10:38 - 11 Юни 2021
3414
Фритата с тиквички, грах и сирене

Продукти

2 главички шалот или 1 голяма глава лук

2 скилидки чесън

400 г тиквички

3 с.л. зехтин или олио

250 г грах 

8 клонки мента

сол и черен пипер

8 яйца

150 г меко козе сирене или бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява, обеленият чесън се нарязва на фини филийки.

Тиквичките се разрязват надлъжно на 4 и се нарязват напречно на триъгълници около 2 см дебели.

Сотират се тиквичките и лукът в загретия зехтин или олио на средна температура около 3 мин.

Добавят се чесънът, грахът, и половината листа мента наситнени, сол и черен пипер и се разбърква на котлона.

Прехвърля се в тавичка и се залива с разбитите яйца. Слагат се отгоре едри парченца сирене.

Пече се в загрята на 220 градуса фурна 15 мин. Гарнира се с останалите цели листенца мента.