Фритата с тиквички , грах и сирене
за 4 порции, 40 мин
Продукти
2 главички шалот или 1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
400 г тиквички
3 с.л. зехтин или олио
250 г грах
8 клонки мента
сол и черен пипер
8 яйца
150 г меко козе сирене или бяло саламурено сирене
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява, обеленият чесън се нарязва на фини филийки.
Тиквичките се разрязват надлъжно на 4 и се нарязват напречно на триъгълници около 2 см дебели.
Сотират се тиквичките и лукът в загретия зехтин или олио на средна температура около 3 мин.
Добавят се чесънът, грахът, и половината листа мента наситнени, сол и черен пипер и се разбърква на котлона.
Прехвърля се в тавичка и се залива с разбитите яйца. Слагат се отгоре едри парченца сирене.
Пече се в загрята на 220 градуса фурна 15 мин. Гарнира се с останалите цели листенца мента.