Гъбени брускети с рикота и мащерка

за 2 порции, 30 мин

Кухня
09:22 - 18 Януари 2021
3507
Гъбени брускети с рикота и мащерка

Продукти

150-200 г хляб – например багета

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

150 г гъби по избор

3 с.л. олио или зехтин

сол и черен пипер

1 ч.л. лимонов сок

4 клонки мащерка

80 г рикота или извара

 

Приготвяне

Хлябът се нарязва на 8-10 филийки с дебелина около 1,5 см. Поръсват се със зехтина. Запичат се в загрята фурна на 200 градуса около 10 мин.

Топлите филийки се натриват с разполовената скилидка чесън.

Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в загрятото олио или зехтин около 3 мин. до светло кафяво. Подправят се със сол, черен пипер и лимоновия сок. Поръсват се с наситнената мащерка.

Хлябът се намазва с рикотата и се покрива с гъбите.