Гъбени брускети с рикота и мащерка
за 2 порции, 30 мин
Кухня
09:22 - 18 Януари 2021
3507
Продукти
150-200 г хляб – например багета
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
150 г гъби по избор
3 с.л. олио или зехтин
сол и черен пипер
1 ч.л. лимонов сок
4 клонки мащерка
80 г рикота или извара
Приготвяне
Хлябът се нарязва на 8-10 филийки с дебелина около 1,5 см. Поръсват се със зехтина. Запичат се в загрята фурна на 200 градуса около 10 мин.
Топлите филийки се натриват с разполовената скилидка чесън.
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в загрятото олио или зехтин около 3 мин. до светло кафяво. Подправят се със сол, черен пипер и лимоновия сок. Поръсват се с наситнената мащерка.
Хлябът се намазва с рикотата и се покрива с гъбите.