Гавра с клиента: Пробутват развалено месо

Новини
17:30 - 02 Октомври 2020
50923
Гавра с клиента: Пробутват развалено месо

Месо с лош дъх или направо развалена мръвка си позволяват да пробутват на купувачите хипермаркети от големи вериги, негодуват столичани. Потребителите се жалват най-вече от качеството на месото за готвене и готовата кайма, която приканва от витрините на почти всеки голям магазин.

Фрапантна история за залежала мръвка разказа възрастен мъж, гневен от покупката си преди няколко дни. Човекът купил месо за готвене от столичен магазинэи бил шокиран от миризмата, която го лъхнала, когато отворил пакета.

„Продавачката ми наслага парчетата в плика, но когато го отворих, ме лъхна ужасяваща смрад. Беше не просто престояло месо, а направо развалено. Повече от този магазин и бира няма да си купя”, сподели пред "Уикенд" разяреният от гаврата купувач.

За жалост, потърпевшият не успял да върне миризливата мръвка, защото изхвърлил касовата бележка. „10-ина лева ми отидоха в кофата за боклук”, оплака се човекът. Въпросният купувач обаче не е единственият, който се оплаква от подобни гафове на хранителните магазини.

Никак не е рядкост на витрините на големи магазини да се държи престояло и вмирисано месо, а нерядко мръвките добиват сивкав цвят. Подобни потребителски неволи може да изживеете и с готовата кайма, която се продава на сравнително ниски цени. Това е и причината хората да се изкушават да купуват от нискокачественото месо. 

Сместта, рекламирана като равни части телешко и свинско обаче най-редовно е само от по-евтиното месо, а качеството е под всякаква критика. Тъкмо неопакованата кайма, както месото за готвене, често шокира купувачите  с неприятен дъх и е далеч от качествения микс, оплакват се хората.

Затова най-добрия вариант, който вече практикуват опарените купувачи, и не само те, е да посочат избрано от тях парче месо на витрината, което да бъде смляно директно пред тях.