ГАВРА С НАСКО: В Левски никой не го бръсне, продават му футболистите под носа

Скоро и останалите "звезди" на "сините" ще си бият камшика

Футбол
08:49 - 26 Юли 2023
8459
ГАВРА С НАСКО: В Левски никой не го бръсне, продават му футболистите под носа

Агентите на Ноа Сонко Сундберг и самият футболист са се подиграли със собственика на Левски Наско Сираков. Мениджърите заплашили боса, че ако не осъществи продажбата на играча им в Лудогорец, това ще има лоши последствия за "сините".

Те били категорични, че защитникът безпроблемно ще виси цяла година на пейката на „Герена“, след което ще си тръгне със статут на свободен агент, а тотално скъсалият джобовете Наско няма да види и стотинка.

Договорът на гамбиеца с шведски паспорт изтича през юни 2024 г. От януари насетне обаче Сонко можеше да подпише предварително споразумение с всеки желаещ го клуб. От всичко това в касата на Левски нямаше да влезе нито стотинка.

Целта на Наско Сираков беше да вземе максимално повече пари от продажбата на централния бранител. Първоначалната оферта на Лудогорец беше 500 000 евро, а легендата на „сините“ поиска минимум 1,2 милиона евро.

И тогава започнал натискът върху Наско и извиване на ръцете от страна на агентите. Самият Сонко също обявил пред началника си, че повече няма да играе за Левски, каквото и да се случи.

Сундберг не вярвал на приказките, че ако се представи добре в Европа със синия екип, ще дойде по-добра оферта на Левски. Хванал се за кръста и обявил, че има болки. Отказал и да тренира, и играе. Прегледите показвали, че е здрав като бик.

След целия панаир Сираков бил принуден да клекне. Споразумял се с Лудогорец на 600 000 евро плюс допълнителни бонуси – 200 000 евро, ако Сонко играе в групите на Шампионската лига с разградчани, или 100 000 евро, ако защитникът вземе участие в срещи от групите на Лига Европа или Лигата на конференциите.

Извиването на ръце спрямо Сираков обаче не спирало. Натиск върху него оказвали и агентите на друг футболист – Кордоба. От обкръжението на панамския защитник отсекли, че искат трансфер още през настоящия летен прозорец. Те твърдели, че през август на „Герена“ ще пристигне оферта за 600 000 евро, което трябва да бъде на всяка цена приета.

Снимки: LAP.bg