Гавра с пътниците: Мор на макс в рейса и трамвая, климатиците не работят

Новини
16:45 - 31 Май 2022
3151
Гавра с пътниците: Мор на макс в рейса и трамвая, климатиците не работят

При близо 30-градусовата жега, пътниците в градския транспорт, "поощрявани" нонстоп да слязат от колите, се потят и дишат като риби на сухо. Причината е поредният парадокс – вместо да пуснат климатика на максимална степен, която да позволява нормално пътуване, въздухът в трамваи, тролеи и автобуси едва циркулира и като резултат хората пътуват в непоносим задух и мор.

Абсурдът е пълен, още повече че не е спирал от зимата, когато водачите на превоза някак все забравяха да пуснат отоплението. Сега пък или не пускат климатика, или устройствата кретат едва- едва. Затова и масовата гледка в трамваи и автобуси е как хората си веят с вестници и ветрила, за да изтърпят "екстрите" на така удобния градски транспорт.    

„В последните дни в градския транспорт е непоносимо да се пътува, особено в най-горещите часове. Помолихме шофьора да пусне климатика, а той обясни, че го е пуснал и нищо повече не можел да направи. Хладен въздух обаче не се усещаше изобщо.”, оплакаха се потърпевши, препотили се няколко пъти, докато стигнат до желаната спирка.

Пътниците в тролей №8, в който уж климатикът работи, обясняват, че само в най-задната част на превозното средство едва-едва се усеща малко прохлада. В цялата мотриса иначе е горещо и  задушно.

В най-луксозните трамваи в столицата - по линия №7 и №27 в София пък в час пик около 17-18 часа, когато всички се прибират от работа, пътуването в жегата е истинско изтезание. Климатикът е пуснат, а не се усеща изобщо, оплакват се пътуващи по линията.

„Вероятно градският транспорт пак пести, разбира се за пореден път от комфорта на пътниците. Или пускат устройствата от дъжд на вятър, или ги пускат на неподходяща степен”, разсъждават ядосани столичани. Хората се чудят, ако сега температурите и задухът в градския транспорт са толкова нетърпими при 26-27 градуса, какво ще стане в разгара на лятото при 40 градусовите жеги.