ГДБОП разследва кой е пуснал порното, довело до клането в Рогош

Обвиняем за касапницата е Филип Янков

Общество
14:11 - 15 Декември 2021
3489
ГДБОП разследва кой е пуснал порното, довело до клането в Рогош

ГДБОП и прокуратурата разследват кой е разпространил порно клипа, запалила войната между две фамилии в пловдивското село Рогош, пише trafficnews.bg.

Конфликтът между Янкови и Ваневи започна през 2019 година, след разпространението на секс видео и приключи в средата на май с опит за убийство.

Обвиняем за посегателството е Филип Янков, който е привлечен към наказателсна отговорност за опит за предумишлено убийство.

Днес отново мъжът застана пред магистратите. Ход на заседанието не бе даден, а причината е липсата на защитата на Филип – адвокат на Стоян Янков. Последният е депозирал молба за отлагане на делото за друга дата.

В залата бе един от ключовите свидетели – Златка Янкова. Жената бе обвинена от близките на Ванев, че тя е разпространила видеото и е в основата на скандала. В съдебна зала жената поиска да даде пълни обяснения, тъй като ще заминава в Шотландия след дни, където работи във фабрика за риба.

„Искам да се разпита Златка още сега. Тя е важен свидетел, който ще разкаже как тръгна скандала с Ваневи, кой даде клипа и кой го разпространи. Ако днес не бъде разпитана, чак септември трябва да се насрочи делото, тъй като не се знае кога ще се прибере в България. Златка не е разпространила клиповете. Искам ако трябва да се назначи служебен адвокат, но дело да има днес”, каза пред съда Филип Янков.

Окръжен съд отложи делото за следобедните часове, а през това време ще се направи опит да се призове адвокат Янков. Така ще може да се изслуша ключовият свидетел и делото може да приключи.

Междувременно стана ясно, че е образувано наказателно дело във връзка с порно клиповете. Първоначално процесът е бил прекратен, но по настояване на съда е възобновен. В момента тече разследване, като е назначена и експертиза.

Тодор Ванев и Атанаска, участниците във видеото, доброволно са предали телефоните си. До момента е установено, че не Златка Янкова е разпространила кадрите. По случая работят от ГДБОП и прокуратурата.

Кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година. Мъж бе намушкан в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двама мъже от различни ромски фамилии. По-възрастният извади нож и намушка другия. Пострадалият бе с 4 прободни рани.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.