Гебрев съзря връзка между шпионската афера и опита за отравянето му

Оръжейният бос пусна бомба за манипулации в Търговския регистър

У нас
08:29 - 12 Септември 2019
2870
Гебрев съзря връзка между шпионската афера и опита за отравянето му

При скандал никога няма печеливша страна. Когато е намесена и държавата, винаги оставя някаква следва. Не мога да направя анализ на шпионския скандал. От него, обаче изскочиха нови доказателства за опита за убийството ми и на сина ми. Това заяви оръжейният предприемач Емилиян Гебрев в ефира на Би Ти Ви. Той хвърли бомба, че влиятелни кръгове оказват натиск на държавата чрез вписванията в Търговския регистър.

„Виждам, че е било е договорено редица предприятия, включително и "Дунарит", да не попаднат в български ръце. Времето съвпада в намерението ми да придобия предприятието, както и установяването на съмнителни хора, обикалящи около дома ми“, коментира той.

"Емко" е българска фирма, част от националната сигурност на страната и срещу нас се изправят две чужди нови фирми, които започват да водят съдебни атаки. Надявам се тези факти и обстоятелства да ускорят разследването и истината да излезе наяве. Надявам се, че най-накрая държавата ще защити сама себе си, а след това и нас“, изрази надежда предприемачът.

„Нито съм виждал или срещал господата Малофеев и Решетников. Аз с Цветан Василев не съм имал никакви корпоративни отношения, категоричен бе Гебрев. Той не отрече да познава Цветан Василев. "С него съм се видял 4 или 5 пъти. В един от случаите сме коментирали придобиването на ВМЗ "Сопот" и то за 10 минути. От Търговския регистър става ясно, че "Дунарит" е собственост на "Емко"и Емилиян Гебрев. Преди 20 дни, съдът дава ясни и точни указания да се впише увеличение на капитала на предприятието. Това до момента не е направено. Въпреки че преприятието е заплатило задълженията си, запорът срещу него не е свален“, разкри Гебрев, но отказа да се впусне в подробности.

„Не съм участвал в шпионаж срещу България. Аз съм предприемач, ръководещ успешно бизнеса си. Реален собственик на "Дунарит" няма как да е друг. Предприятието се управлява от изпълнителния директор Петър Петров, който аз съм определил", подчерта той.