Гей любовник на Галин иска да е кмет на Пазарджик

Нещо за четене
16:55 - 26 Март 2019
48886
Гей любовник на Галин иска да е кмет на Пазарджик

Собственикът на една от най-големите мебелни компании в България – „Явор”, оповести официално, че ще се кандидатира за кмет на родния си град Пазарджик. Бизнесменът Благо Солов, който освен че притежава солидната мебелна верига, е и общински съветник в града, вече се впуска в предизборната битка.

Солов е първия официално издигнал кандидатурата си мераклия за кмет на Пазарджик в предстоящите през октомври местни избори. Бизнесменът всъщност ще се бори за втори път за поста, след като преди 4 години успя да събере 14,58 % от доверието на гласоподавателите в общината. Тогава Солов не успя да седне на кметския стол, но осигури 4-ма общински съветници в местния парламент.

„Много неща не ми харесват и вярвам, че можем да ги променим, можем да привлечем инвеститори и да разкрием нови работни места, разумно управление на общинските финанси, имаме нови възможности да променим града ни към по-добро“, обясни бизнесменът пред местните медии.

Той няма да разчита на политическа подкрепа на една конкретна партия, ще разчита на широка местна коалиция и желанието за промяна. „Подавам ръка на всеки човек, обикновения човек, който обича Пазарджик. Не съм против никой, желая на сегашния кмет здраве, вярвам, че той е направил много неща, но не всичко ми харесва. Срещу корупцията ще съм безкомпромисен”, отсича Солов.

Според него за последните години е могло да бъдат разкрити 12 000 работни места, но това не се е случило. Благо Солов обяви и че ще има листа с общински съветници, както и кандидати за кметове на населените места в общината.

Името на Солов преди години бе забъркано в пикантен интимен скандал. Оказа се, че мебелният бос е официалният спонсор и покровител на фолк звездата и идол на тийнейджърите Галин, който не крие гей ориентацията си. Мебелната къща спонсорира цели 4 видеоклипа на Галин, а Солов не се притесняваше да се появява публично в компанията на младия певец, напук на слуховете.

Тогава публикации в жълти медии разкриха, че двамата поддържат гей връзка. Благо Солов е семеен от години, има и син. Той никога не е коментирал пикантните публикации по свой адрес, които са публична тайна в Пазарджик.

След като аферата между милионера и певеца излезе на бял свят, Галин коментира, че са просто приятели, а мебелна къща „Явор” го спонсорира, защото „шефовете харесват изкуството, което правя”. Оказа се, че Благо Солов спонсорира видеоклип и на друг атрактивен мъж от каталога на „Пайнер” – Фики, но явно синът на Тони Стораро не се е оказал толкова благодатно рекламно лице и съвместната творческа дейност бързо замря. Междувременно Солов вече не поддържа връзка и с някогашното си протеже Галин.

Въпреки клюките, хората в Пазарджик уважават Благо Солов. Той е сред най-големите работодатели в града. "Какво прави в личния си живот, не е наша работа. Знаем за тези неща... много важно! Човекът е коректен и сам си е направил парите - ако иска, ще ги харчи за Галин, ако иска за Галена, негова си работа", защитават го в града.

Кадър от клипа "Бум" на Фики Стораро, който е финансиран от боса на "Явор" и кандидат за кмет на Пазарджик Благо Солов. Във видеото певецът се снима само по бельо. Клипът бе заснет в Гърция, но след появата му така и не последва ново спонсорство от страна на мебелната компания