Ген.-майор Румен Ралчев: НСО трябва да съществува

Новини
18:10 - 09 Юли 2020
1710
Ген.-майор Румен Ралчев: НСО трябва да съществува

Генерал - майор Румен Ралчев - бивш служител на НСО, коментира скандалите около тази служба, в предаването “Лице в лице” по бТВ. Според него НСО трябва да съществува. 

Офицерите там не са длъжни да знаят, че плажът е публична държавна собственост, те не са геодезисти. Вързан българският флаг на един кол, това е оръжие. Не е имало мачкане, късане и т.н. Това беше свързано с неотрализиране на агресивността, която беше ПР акция, заяви той.

По думите му, ако се случи, че това не са тези хора, а терористи или пияни, които искат да унижат авторитета както на службата, така и на охраняемия, е щяло да се вдигне още повече шум. Той обясни още, че когато е в охраняемия обект, охранителят не се представя, той охранява.

Този проблем с въпросните сараи стои много отдавна, той ексалира, имаше протести, писания. Защо не се рипна, когато пътят беше отчужден, попита Ралчев. Българският офицер , ако трябва да говорим за личните охрани - охранителят не трябва да се различава от охранявания.

В момента Ахмед Доган се охранява, защото от трите гласа - 2 са гласували “за”, от тричленната комисия, тоест и НСО да не иска, му се налага да охранява. НСО-то не е сложено да пази плажа. При по-слаби нерви нещата можеше да ескалират. НСО трябва да съществува, в цял свят съществуват такива служби, каза Румен Ралчев.