Георги Христов пак се събра с корумпирания съдия

Йордан Раденков не само още няма обвинение, но и ще осъди България в ЕСПЧ

През ключалката
17:16 - 10 Август 2022
11968
Георги Христов пак се събра с корумпирания съдия

Естрадната икона Георги Христов отдъхва в момента от националното си турне с приятели в Гърция и същевременно се готви за големия си концерт наесен в НДК. Изпълнителят на "Черно и бяло" обаче е преживял интимен катарзис - той се е срещнал в Южната ни съседка с дългогодишния си приятел Йордан Раденков - бивш съдия в Агенцията по вписванията, който през 2017 г. бе арестуван с подкуп, и двамата са възобновили отношенията си, прекъснати драматично преди години.

Георги и Йордан повече от десетилетие бяха съмнително близки, но преди 3-4 години се разделиха със скандал.  Според запознати инициатор на раздялата през 2018 г. бил Раденков, който след 10-годишна връзка се уморил от постоянните избухвания на Христов и скандалджийския му нрав. Шушука се дори, че Жоро не се свенял да използва и юмруците си в семейни скандали, особено ако е на градус.

Раденков бе уличен в корупция и пране на пари в грандиозен скандал преди петилетка. По време на акция на ГДБОП той бе заловен с подкуп от 4000 лева, по-късно по време на обиск в тузарския му апартамент на столичната улица „Патриарх Евтимий” ченгетата се натъкнаха на още 35 хилядарки, скрити в плик. Йордан прекара няколко седмици в ареста, но след това получи свободата си срещу 8000 лева парична гаранция. Делото за подкуп и пране на пари така и не стартира.

Скандалната двойка прегръща дружката си Нели Рангелова

Нещо повече - Йордан води дело по повод ареста си в Европейския съд за правата на човека и по всяка вероятност не само няма да се озове зад решетките, но и данъкоплатецът ще му цака тлъсто обжезщетение.

Сега двамата мъже отново се радват на близостта си, макар да не бързат да предприемат някакви категорични стъпки. Поне ще си изкарат лятото в щури купони до малките часове на нощта, както са свикнали.