ГЕРБ победили, защото Борисов обикалял като "чудодейна икона"

Президентът не е свързан с БСП„ твърди зам-председателят на ПГ на Левицата Христо Проданов

Политика
09:36 - 28 Май 2019
3482
ГЕРБ победили, защото Борисов обикалял като "чудодейна икона"

Имаше очевидно активност от страна на Бойко Борисов последните 15 дни от кампанията. Той обикаляше като чудодейна икона, раздаваше пари, здраве, храна на хората, което неминуемо е оказало влияние в резултатите на ГЕРБ. Това заяви пред БНТ зам. -председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

Вероятно една от причините за загубата на БСП на тези избори са вътрешнопартийните конфликти, призна той. Ние не очаквахме да загубим, очаквахме, че ще повишим тези резултати. Констатираме самата истина и тя се нарича загуба по думите му.

Проданов отрича президентът да е бил партийно обвързан с БСП по време на изборите. През цялото време се е ширила корупция според зам.-председателят на ПГ на червените. Тя била генерирана от управляващите и така щяло бъде винаги, докато това правителство управлява България.

Проданов подчерта, че голяма част от местните скандали, като "Апартамент гейт", "Тераса гейт" и други, са заглуши истинските дебати за бъдещето на Европа. Проблемът обаче не е в гражданите, а в самите политически партии.

БСП започва процедура за пряк избор на нов председател на партията. В надпреварата ще участва и настоящият лидер Корнелия Нинова. Националният съвет на социалистите ще обсъди и възможността да се върне в парламента.