ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание на СОС за промените на "Патриарха"

Коалицията иска да бъдат изслушани Васил Терзиев и неговия екип

Новини
14:01 - 17 Май 2024
1476
ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание на СОС за промените на "Патриарха"

Имаме пълното основание да поискаме и от днес започваме събирането на подписи за провеждането на извънредно заседание на Столичен общински съвет на 23 май. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

“Има няколко причини за извънредно заседание, най-тежкият е с решението на Административния съд, което гласи “да бъдат прекратени действията на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, касаещи реорганизацията на движението по "Патриарха" и съседните булеварди”, посочи Хекимян. 

ГЕРБ-СДС искат на извънредното заседание да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и неговият екип, както и продължават да изискват оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов.

“Говореше се за суми за по 500 000 лв., първо се говореше само за ремонт на пътната настилка, после се оказа друго. Говореше се за 1 млн., после за над 1 млн. Не е ясно”, коментира Вучев.

Припомняме, че в четвъртък Административният съд-София град (АССГ) постанови "да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т. н.".

Зам.-кметът Илиян Павлов коментира тази сутрин, че все още не се е запознал с решението на съда, тъй като станало публично късно снощи. Според него проектът е балансиран.

Иван Таков, председател на транспортната комисия в СОС и лидер на левицата в София, поиска незабавната оставка на ресорния заместник кмет.