ГЕРБ влязоха в пленарна зала, Костадинов и Божанков палят скандал

Депутатите изкараха 1 час в разправии, вместо да гледат бюджета

Новини
10:13 - 06 Декември 2023
4799
ГЕРБ влязоха в пленарна зала, Костадинов и Божанков палят скандал

Въпреки че ГЕРБ влязоха в пленарна зала днес, а депутатите трябва да гледат проектобюджета, депутатите не се захванаха с работа, а с разправии.

Първо соцлидерката Корнелия Нинова отправи остри упреци, че депутатите не знаят какво са гласували като дневен ред.

Шефът на БСП се възмути, че първо ще се гледат данъчните закони, а после големия бюджет, което противоречи, според нея, на всякаква логика.

Настимир Ананиев обаче пресече ентусиазма на Нинова, катко заяви, че това е изкуствена атака и няма смисъл от излишни напъни от страна на БСП.

Малко по-късно лют скандал избухна между лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и Явор Божанков от ПП-ДБ.

Костадинов отново атакува управляващите, като ги обвини, че не се грижат за българите, "а само за украинците, и то за украинците в Украйна, защото там има и българи." 

В декларация от трибуната, шефът на "Възраждане"  констатира, че Шенген, Еврозоната, мечтите за стандарт на живот на гражданите отекли в канала и поиска оставката на правителството "Сорос Денков".

Било напълно ясно, според Костадинов, че "на нас не ни е нужно природно бедствие, война или пандемия, а кабинет на "Сорос Денков", за да бъде унищожена България." На реплики от страна на Явор Божанков, излезе Цончо Ганев и се възмути, че е дадена изобщо думата на "розовите понита".

Той отправи отново ирония към ПП-ДБ, включително с обидни подмятания.

Разгневен, Явор Божанков изскочи на трибуната и атакува председателя Росен Желязков, като го обвини, че не е прекъснал Костадинов и води заседанието в нарушение на правилника.