Гергьовден с Lupa.bg: Агнешки дреболийки по френски

за 2 порции, 30 мин

Кухня
07:39 - 06 Май 2021
1451
Гергьовден с Lupa.bg: Агнешки дреболийки по френски

Продукти

½ кг агнешки дреболии

1 с.л. настърган лимон с кората

по 1 с.л. наситнени пресен чесън и пресен лук

2 с.л. олио или зехтин

1 с.л. оцет

250 мл гореща вода

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пресният чесън и пресен лук се задушават за кратко – само леко да омекнат, в загрятото олио или зехтин.

Залива се с оцета и настъргания лимон, посолява се, сипва се горещата вода и се оставя да заври.

Добавят се нарязаните на едро агнешки дреболии и се вари на тих огън до готовност – да остане почти на мазнина с малко сос. Поръсва се с черен пипер.