Гергьовден с Lupa.bg: Агнешки дреболийки по френски
за 2 порции, 30 мин
Кухня
07:39 - 06 Май 2021
5550
Продукти
½ кг агнешки дреболии
1 с.л. настърган лимон с кората
по 1 с.л. наситнени пресен чесън и пресен лук
2 с.л. олио или зехтин
1 с.л. оцет
250 мл гореща вода
сол и черен пипер
Приготвяне
Пресният чесън и пресен лук се задушават за кратко – само леко да омекнат, в загрятото олио или зехтин.
Залива се с оцета и настъргания лимон, посолява се, сипва се горещата вода и се оставя да заври.
Добавят се нарязаните на едро агнешки дреболии и се вари на тих огън до готовност – да остане почти на мазнина с малко сос. Поръсва се с черен пипер.