Главчев се бие в гърдите за свършената работа

Топ
14:54 - 07 Август 2024
713
Главчев се бие в гърдите за свършената работа

Има голяма доза вероятност това да е последното редовно заседание на Министерския съвет - с тези думи служебният премиер Димитър Главчев откри заседанието на правителството и направи отчет на свършеното досега.

"Основната ни задача бе организирането на честни и прозрачни избори и смятам, че никой не е възразил, че ние ги организирахме точно по този начин, даже някои неща се случиха за първи път. В Министерството на електронното управление при утвърждаване на машините жребият беше изтеглен от представители на медиите. След това в самия процес участваха представители на политическите сили и неправителствени организации".

Той подчерта и добрата съвместна работа с Централната избирателна комисия.

Другата основна задача е била да се запази европейският път на България - това също е постигнато, посочи Главчев:

"На всички форуми на най-високо равнище беше отчетен приносът на България - на Европейски съвет, срещата на върха на НАТО. Запазихме пътя, който трябва да се следва според нас. Продължаваме усилията за членство в еврозоната и сухопътен Шенген. При нас нямаше как да дадат резултат тези усилия, но при следващите правителства се надявам те да бъдат факт - поне Шенген".
Проблемите на хората се оказаха повече, отколкото сме си представяли, но смятам, че и с тях се справяме, посочи още служебният премиер.