Глобиха със 100 лева кмета на Русе за превишена скорост на общинар

Шефът на звеното по сигурността карал със 74 км/ч, вместо с разрешените 50

Новини
22:54 - 25 Август 2020
2686
Глобиха със 100 лева кмета на Русе за превишена скорост на общинар

Шофиране с превишена скорост на служител в община Русе донесе глоба от 100 лв. на кмета Пенчо Милков. Градоначалникът ще понесе санкцията, защото е материалноотговорното лице на общината и 100-те ѝ автомобила се водят на негово име.

Решението за глобата е издадено от русенския съд на 18 август. Той е потвърдил издадения от полицията електронен фиш.

Нарушението на пътя е извършено от лек автомобил “Шкода Фабия”, управлявана от Светлозар Ненов - шеф на звеното по сигурност към общината. Той е карал със 74 км в час при разрешени 50 км в час.

Нарушението е извършено на 6 януари тази година на бул. “България”, където от години шофьорите в Русе недоволстват заради хаос с пътните знаци. Ограниченията се променят непрекъснато от 50 до 80 км в час, разказаха жители на града. Общинският служител е преминал през участък по булеварда, където ограничението е 80 км в час, но не намалил скоростта след пътен възел, който се води за вид кръстовище и ограничението по закон там е 50 км/ч.

Кметът Милков реагирал много остро на нарушението и веднага отправил към всички шофьори в общината строга препоръка за спазване на правилата за движение по пътя.