Глупак гепи билети от кондукторка, отнесе тежка присъда

Актуални новини
09:02 - 08 Август 2020
1592
Глупак гепи билети от кондукторка, отнесе тежка присъда

Рецидивист с не особено развит интелектуален потенциал реши да направи „пачка”, като нападна кондукторка, за да й задигне… непродадените билети за градския транспорт в Кърджали. За деянието си мъжът получи тежката присъда  от 6 години затвор, предаде „Родопи24”.

Жертвата на престъпника се прибирала след края на работния си ден. В чантата си жената носила непродадени билети за 1176 лева. Тя се разминала на улицата с нападателя си, който обаче се върнал и атакувал набелязаната жертва на улицата до училище „П.К.Яворов“. Жената легнала на земята и с тялото си опитала да защити чантата. Мъжът обаче успял да скъса дръжките й и да избяга с нея. На виковете за помощ се отзовали трима души, след което на място била извикана полиция.

Рецидивистът плячкосал билетите, 120 лева от портмонето на жената, както и мобилния й телефон. Стойността на откраднатото било оценено общо на 1437 лева.
Записи на охранителни камери наблизо обаче спомогнали за откриване на извършителя.
Кърджалиецът трябва да излежи наказанието си при строг режим в затвора. Присъдата на окръжните магистрати в Кърджали бе потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив.