Горанов: Който подценява Борисов греши

Политика
20:20 - 26 Май 2019
2914
Горанов: Който подценява Борисов греши

Борисов е фактор, който всеки обича да подценява и точно в момента, в който го подцени, Борисов се появява. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на влизане в централата на ГЕРБ тази вечер, след като станаха ясни първите прогнозни резултати от евровота.

По думите му противниците винаги са подченявали Борисов и това е тенденция още от 2006 г. "На него това му е талантът", допълни Горанов. 

На въпрос дали Бойко Борисов ще се оттегли в скоро време като лидер на ГЕРБ и ще даде път на младите министърът отговори: "Не мисля, че Борисов ще се оттегли. 13 юни наближава - това е едно ново начало за Борисов." Той не уточни какво има предвид. Иначе на 13 юни премиерът навършва 60 години.

Не виждам Борисов да се оттегли в следващите години, допълни още финансовият министър. Той добави, че тепърва лидерът на ГЕРБ и заместникът му Цветан Цветанов ще определят кой с какво ще се занимава оттук нататък. Според Владислав Горанов Цветанов е направи разумен ход с крачката назад, която предприе, тъй като на сделката му за апартамента не се гледаше с добро око.

Горанов обясни, че ГЕРБ са си взели поуки от грешките и са спечелили избирателите. "Научихме грешките по неправилния начин", заяви финансовият министър. „Твърде рано е да се радваме. Добрият резултат на едни избори дава политическо доверие и перспектива, но имаме още много работа”, каза Горанов и обясни, че добрият резултат не е заличил скандала „Апартаментгейт”, след което допълни, че анализът е за лидера.

"Със сигурност грешките, които направихме ерозираха паритята. ГЕРБ още не е изчистил имиджа си покрай "Апартаментгейт", но в същото време не трябва да се самобичуваме, тъй като голяма част от скандала беше претоварен с емоция и много от хората, замесени в него не бяха автентична част от ГЕРБ", каза още Владислав Горанов. Той допълни, че премиерът е оказал голямо влияние върху крайния резултат от изборите. "Този резултат показва високо доверие към премиера и това, че структурите успяха да се мобилизират, стимулирани от неговите насоки", смята финансовият министър.

"Има много хора, които не са в България и които пътуват, явно това е причината за ниската избирателна активност", коментира министърът.

„Кампанията на БСП не беше насочена в това да дава отговори. Кампанията на БСП целеше да дискредитира целия политически модел. Хората очакват резултати за себе си, а не негативна кампания. За втори път в историята социологията дава предимство на БСП, те успяха да отдалечат хората със своята кампания ”, смята финансовият министър. Втори пореден път след изборите през 2017-та социологията даваше преднина на БСП. Те успяха с една кампания, която отдалечи хората от политиката да намалят активността, е мнението на Владислав Горанов.