ГОРКИЯТ: Подп. Марков закъснял за клетвата заради Бойко Борисов

Воинът на светлината бил подложен на натиск, ама не директно от шефа на ГЕРБ

Политика
13:30 - 20 Юни 2024
9763
ГОРКИЯТ: Подп. Марков закъснял за клетвата заради Бойко Борисов

Бойко Борисов, макар и не директно, е оказал натиск върху лидера на „Величие” Николай Марков - това е причината Марков да закъснее за полагане на клетвата вчера по време на първото заседание на 50-ото Народно събрание.

Тази интересна теза разви пред Нова тв днес Дарин Георгиев, депутат от "Величие".

Както е известно, по мистериозни причини Марков закъсня вчера и така не участва в клетвата на 50-ото обикновено НС. После все пак дойде, но вече бе изпуснал ритуала и положи клетва преди малко.

Дарин Георгиев обяви пред Нова тв, че след като Марков декларира, че няма да контактува с "контактьорки", а само с лидерите, е бил търсен от ГЕРБ "не само за разговор, но и за натиск" - по повод гласуването вчера за председател на парламента. На настояването на водещите да каже още подробности, обаче се измъкна с: "Това трябва да питате Марков".

- А защо мислите, че (Николай Марков) закъсня - отговори след кратко замисляне на въпроса с въпрос.

- Имало ли е среща?

- Имало е среща, да - на която е оказан много, много сериозен натиск! За това - как да гласуват депутатите от "Величие".

Уточни обаче, че не е говорено лично с Бойко Борисов. В крайна сметка каза, че това било тема за друга среща. Дори запорът на НАП бил "част от заплахите и инструментите" над "Величие".

"Закъснението също е и форма на протест, и форма на осветляване на клетвата, която се дава" - доусложни нещата.

Самият Георгиев признава за себе си, че "цял живот е работил в сферата на сигурността", като е бил в Ирак, Афганистан, Африка, а след това се е занимавал с охранителна дейност в „Исторически парк”. В автобиографията му пише още, че е бил директор по сигурността към ФК „Ботев” (Пловдив). Той отрече да е имало "частна гвардия" към клуба на "канарчетата", но се съгласи с определението, че е наемен войник.

Дарин Георгиев успокои публиката относно частната охранителна фирма около лидера на "Величие" Ивелин Михайлов "Пазителите". Според него тя имала само един обект - "Исторически парк", а и "едва ли 10-ина души на преклонна възраст, обектова охрана, могат да бъдат частна армия".

Фирмата разполагала едва с 4 пистолета "Глок", които се водят на неговото разрешително, обясни още той.