Грабеж на офис за парични преводи в София

Мъж заплашил служителка, без да е използвано оръжие, и взел малка сума пари

Новини
07:39 - 13 Април 2023
3687
Грабеж на офис за парични преводи в София

Денонощен пункт за "Ийзи пей" е бил ограбен тази нощ в квартал "Орландовци" в София. Управителят Георги Стойчев разказа пред "Нова телевизия" какво се е случило.

Нападателят не е бил маскиран и въоръжен, а лицето му се виждало ясно на камерите, които са били поставени в обекта. Стойчев не обяви каква е открадната сума, тъй като тече следствие и няма право да дава много информация по случая.

"Бях повикан от служител на обекта и бях уведомен, че се случва грабеж. Веднага дойдох, беше извикан СОТ, беше извикана полиция и се води следствие в момента. Води се следствие и нямаме много право да даваме информация. Служителката ми не е наранена. Извършителят е бил без оръжие, просто я е избутал, влязъл е и е взел сума от касата. Офисът работи денонощно, различни хора са служителите, имаме и СОТ, но момичето се е стреснало на момента и повикало първо мен и после всичко останало", сподели управителят.

"Успяхме бързо да реагираме, имаме развитие по въпроса. С паник бутон към СОТ, после полиция беше извикана. Даде обяснения. Установява се в момента лицето, имаме камери, снети са записи, всичко е взето и е дадено в полицията. Той се е държал леко странно, но тя явно не го е забелязала много. Разбил е вратата вътре, която е зад тяхната каса. Избутал я е от мястото, където стои два пъти, и взима част от парите. Отваря шкафчето и просто взима, грабва, без да види каква сума взима. Според мен това е непрофесионално. Не е бил маскиран. Вижда се лицето му на камерите и затова си мисля, че много скоро ще бъде установен", разказа още Стойчев.

От Министерството на вътрешните работи казват, че издирват извършителя. Това е една от малкото денонощни каси на "Ийзи Пей" в цяла София.