Гръцки вълци нападнаха Гоце Делчев

Скоро ще бъде открит ловния сезон за диви прасета, което предполага да бъдат организирани и хайки за хищниците

Общество
17:05 - 21 Септември 2021
2091
Гръцки вълци нападнаха Гоце Делчев

За изключителен прецедент разказаха пътуващи  водачи по пътя Гоце Делчев,  село Копривлен, общ. Хаджидимово, пише toppresa.com.

„Както се движехме по международния път Гоце Делчев - Гърция малко след обяд миналият ден, от бившето ДЗС изведнъж на шосето изскочиха в неистов и хаотичен бяг над стотина изплашени  овце. Наложи се да спрем движението и от двете страни,  за да пропуснем преминаването на голямото стадо, което явно търсеше спасение.

В следващите секунди видяхме няколко големи вълка, които гонеха стадото овце. На самия път настъпи страхотен хаос, защото от всякъде от бившето ДЗС изкачаха овце и бягаха панически на всички страни по асфалта, втурвайки се към отсрещната му страна където също има постройки.

Явно вълчата глутница се уплаши от появата на хора, коли и камиони и избяга. В последствие разбрахме, че  вълците са успели да  задигнат само една овца от стадото на пастира, който се оказа от близкото село Мосомище", коментираха очевидци.

Ловджии коментираха, че вълчата напаст в региона е станала доста настъпателна, хищниците според тях, вероятно идват от Гърция прегладнели да търсят храна и много често влизат в населени места и нападат цели стада.

Има опасност и за самите хора. Добрата новина е, че скоро ще бъде открит ловния сезон за диви прасета, което предполага да бъдат организирани и хайки за вълци, коментират запознати.