Гранита - сладкият скреж. Бъркай и пий!

Ледена напитка, но на снежинки в чаша или пък в чинийка

Кухня
09:13 - 05 Септември 2020
3692
Гранита - сладкият скреж. Бъркай и пий!

Ледена напитка, но на снежинки в чаша или пък в чинийка. Това е гранита, по нашенски може да й казваме скрежина.

Полузамразеното пюре по-често е от плодове, но може и от зеленчуци или пък от съчетаването им.

Специалитет е на италианската кухня, като оригиналът се приготвя от захар и плодове.

Може да се добавя в чашата с гранитата газирана вода или пенливо вино – става и с негазирано, но усещането няма да е същото.

Скрежината или направо се пие, като се разбърква леко да се поразмрази, или се хапва с помощта на лъжичка.

Но е повече напитка, за разлика от по-плътно замразеното сорбе.

Предлагаме два варианта на гранита в следващите рецепти на "Кухня" - сладкопикантна от диня и джинджифил и леко алкохолна от ментовка и свежа мента.