Гришо преби хърватин в Париж

Българският номер едно спечели в три сета срещу Борна Чорич

Тенис
21:30 - 25 Май 2022
2192
Гришо преби хърватин в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, помете хърватския представител Борна Чорич във втория кръг в турнира от Големия шлем – Ролан Гарос. За по-малко от два часа на корт №14 българинът се разправи с Чорич в три сета (6:0, 6:4, 6:3), за да си осигури среща в третия кръг с №15 в схемата Диего Шварцман.

Първият сет се разви прелестно за нашенеца, който не даде и гейм на противника, пробивайки го на три пъти.

През втората част обаче Чорич даде отпор на Григор, като сетът вървеше гейм за гейм, но в десетия Димитров намери начин да пробие заигралият агресивно хърватин за 2:0. Третият сет пък започна по подобие на предната част, ала в четвъртия гейм Григор стигна до три точки за пробив, пропусна първите две, но при третата взе предимство, което не изпусна до края на мача.

Димитров завърши двубоя с 4 аса, 30 печеливши удара и 17 непредизвикани грешки, като отрази и двете възможности за пробив, които се откриха пред Чорич.Така в първите си два мача до този момент хасковлията е загубил само 10 гейма от съперниците си до този момент, но идния петък предизвикателството срещу Шварцман ще бъде далеч по-сериозно.