Гроздов пудинг с бяло вино

за 3 порции, 15 мин

Кухня
09:13 - 08 Октомври 2020
3617
Гроздов пудинг с бяло вино

Продукти

300 г грозде по избор – може различни видове

100 мл гроздов сок

150 мл бяло вино

(виното може да се замени със същото количество гроздов сок)

1 пак. ванилова захар

1 ч.л. настъргана лимонова кора

4 с.л. лимонов сок

2 с.л. нишесте

2-3 с.л. зхар

 

Приготвяне

Гроздовите зърна се поливат с бялото вино и гроздовия сок.

Кипва, прибавят се ванилията, лимоновата кора, лимоновият сок и къкри 3-4 мин.

Добавя се захарта и разтвореното в малко вода нишесте. Кипва отново само до леко сгъстяване.

Разпределя се в чаши или купички и се оставя да изстине. Може да се охлади в хладилника.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.