Гроздов пудинг с бяло вино
за 3 порции, 15 мин
Кухня
09:13 - 08 Октомври 2020
3617
Продукти
300 г грозде по избор – може различни видове
100 мл гроздов сок
150 мл бяло вино
(виното може да се замени със същото количество гроздов сок)
1 пак. ванилова захар
1 ч.л. настъргана лимонова кора
4 с.л. лимонов сок
2 с.л. нишесте
2-3 с.л. зхар
Приготвяне
Гроздовите зърна се поливат с бялото вино и гроздовия сок.
Кипва, прибавят се ванилията, лимоновата кора, лимоновият сок и къкри 3-4 мин.
Добавя се захарта и разтвореното в малко вода нишесте. Кипва отново само до леко сгъстяване.
Разпределя се в чаши или купички и се оставя да изстине. Може да се охлади в хладилника.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.