Гулаш с кестени и ябълки (месо по избор)

за 4 порции, 1 час и 45 мин

Кухня
09:57 - 23 Януари 2021
3981
Гулаш с кестени и ябълки (месо по избор)

Продукти

600 г месо по избор – може дивеч или телешко, свинско

3 скилидки чесън

50 г джинджифил

120 г шалот или друг по-дребен лук

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

250 мл бяло вино

200 мл месен бульон

300 г ябълки

250 г обелени кестени

 

Приготвяне

Обелените чесън и джинджифил се нарязват на дребно. Лукът се обелва и разполовява.

Месото - нарязано на хапки, се запържва в загретия зехтин или олио и се изважда. В същата мазнина се задушават лукът, чесънът и джинджифилът 2-3 мин.

Връща се месото и се овкусява със сол и черен пипер.

Сипва се бялото вино , кипва и къкри около 1 час.

Ябълките се почистват от семето и се нарязват на филийки. Добавят се заедно с кестените към ястието. Готви се още 15 мин.