Гулаш с кестени и ябълки (месо по избор)
за 4 порции, 1 час и 45 мин
Кухня
09:57 - 23 Януари 2021
3981
Продукти
600 г месо по избор – може дивеч или телешко, свинско
3 скилидки чесън
50 г джинджифил
120 г шалот или друг по-дребен лук
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
250 мл бяло вино
200 мл месен бульон
300 г ябълки
250 г обелени кестени
Приготвяне
Обелените чесън и джинджифил се нарязват на дребно. Лукът се обелва и разполовява.
Месото - нарязано на хапки, се запържва в загретия зехтин или олио и се изважда. В същата мазнина се задушават лукът, чесънът и джинджифилът 2-3 мин.
Връща се месото и се овкусява със сол и черен пипер.
Сипва се бялото вино , кипва и къкри около 1 час.
Ябълките се почистват от семето и се нарязват на филийки. Добавят се заедно с кестените към ястието. Готви се още 15 мин.