Харисън Форд се завръща в легендарната си роля на Индиана Джоунс

Във филма е използвана техника за подмладяване на актьора

Легенди
14:00 - 02 Декември 2022
3046
Харисън Форд се завръща в легендарната си роля на Индиана Джоунс

Холивудската звезда Харисън Форд се завръща на големия екран с легендарната си роля на Индиана Джоунс. Петият филм от поредицата се казва "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата“ и ще излезе по кината на 30 юни 2023 г. 

Иконата на киното отново ще изиграе любимия на поколения почитатели професор, а негов партньор в приключенията ще бъде актрисата Фийби Уолър-Бридж.

Форд е на 80 години, но в част от лентата отново е млад. Това се дължи на използването на напреднала технология за забавяне на стареенето, а във филма Индиана Джоунс е подмладен в ретроспекция. 

Трейлърът на филма показва Инди, изправен пред нови врагове, след като привидно се е оттеглил от динамичния живот. В сцените той отново препуска с прочутия си камшик и шапка.

Актьорът описва историята като „пълна с приключения, смях и истински емоции“. Той също така признава, че снимките са били трудни и дълги, но е много доволен от резултата.

Към Форд в екшън-приключението се присъединяват и актьорите Мадс Микелсен, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Джон Рис-Дейвис. Режисьор на лентата е Джеймс Манголд („Да преминеш границата“, „Лоугън“, „Върколакът“).