Хазарта: Новите естрадни песни докарват човек до самоубийство

Да не ме нападат, че музиката ми е цинична, аз не се моля да я въртят по БНР, заяви депутатът

Новини
11:06 - 29 Май 2022
4641
Хазарта: Новите естрадни песни докарват човек до самоубийство

Ицо Хазарта призова изпълнителите на родна естрада да не го нападат с това, че музиката му е цинична, като обясни, че е съгласен с това. %Не рядко моите песни са такива, само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии.", отсече в типичен бунтарски стил топ рапърът и депутат от ПП.

„Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, а старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, добави той.

В началото на май популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партия "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска. В дискусията участва популярни имена от българската естрада от близкото минало като Здравко Желязков от дует "Ритон", Йорданка Христова и Силвия Кацарова.

След разгорещени спорове повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове. Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.

„Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Квотите във всяка сфера са за този, който не може да продаде своя продукт", каза отново Ицо Хазарта пред БиТи Ви.

Депутатът от ПП предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. 

Христо Петров е категоричен, че идеята на кампанията на "Възраждане" изобщо не е да се върти българска музика, а  е партийно мероприятие. "Идеята на кампанията изобщо не е да се върти тази музика, а това е партийно мероприятие, поза, как с руски пари искаш да защитиш българското", убеден е той.