Хората на Зафиров оттеглиха регистрацията на БСП за вота , направена от приближените до Нинова

Актуални новини
15:20 - 10 Септември 2024
2234
Хората на Зафиров оттеглиха регистрацията на БСП за вота, направена от приближените до Нинова

Представителите на "БСП-Обединена левица" оттеглиха регистрацията на БСП за изборите, направена през вчерашния ден от Иван Ченчев и Георги Свиленски.

На 9 септември приближените до Корнелия Нинова - Георги Свиленски и Иван Ченчев решиха да подадат документи за регистрация на партията в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните избори на 27 октомври. 

"Направили сме всичко по закон. Дадохме перспектива и дадохме възможност българските социалисти да гласуват", заявиха пред журналисти Свиленски и Ченчев и бяха категоричен, че те все още са членове на партията, въпреки че на 1 септември Националният съвет на БСП изключи тях и Корнелия Нинова от лявата формация.

Георги Свиленски беше категоричен, че не може да се случи ситуация като при ДПС.

„БСП е едно. В актуалното състояние ясно е записано кой представлява партията, няма двама представляващи, има един и това е Корнелия Нинова“, каза той. 

Днес пък Софийският градски съд вписа в Регистъра на политическите партии промените в представителството на БСП. С решение от 9 юли, потвърдено преди ден от Върховния касационен съд, Корнелия Нинова е заличена като председател и представляващ БСП. Политическата партия вече се представлява от Атанас Зафиров, който е заместник-председател и е определен за и.ф. председател на БСП.

Минути след това Коалиция „БСП - Обединена левица” подаде документи за регистрира в ЦИК.