Хората в Костенец: Чане е закопан, убиецът е сред нас

Според мълвата Стоян Зайков е ликвидиран заедно с нарочената за негова жертва Милена, майка на сина му Стивън

Крими
11:44 - 21 Май 2019
13196
Хората в Костенец: Чане е закопан, убиецът е сред нас

Проточилото се вече 12 дни издирване на заподозряния за две убийства Стоян Зайков - Чане роди зловеща мълва в Костенец. Местните шушукат, че бившият затворник е убит заедно с нарочената за негова жертва Милена Шишкова, майка на сина му Стивън, пише trafficnews.bg.

„Стоян е закопан някъде, не го търсете, няма да го намерите. Истинският убиец се разхожда около нас необезпокояван”, разказват в Костенец. Масло в огъня налива и изтеклата информация, че на 20 метра от трупа на Милена следите на Чане необяснимо се губят.

Не всички в града обаче вярват на тази версия. Според тях Зайков е жив и здрав и може да извърши ново покушение. „Вече забравихме какво е да идеш на лов или за риба. Все мислим как Чане може да изскочи отнякъде и да пречука още някого”, обясняват съседи на Стоян. Продавачите на пазара пък се оплакват, че оборотът им рязко паднал, защото хората предпочитали да си стоят по къщите.

Смята се, че безуспешно търсеният Стоян Зайков вероятно получава актуална информация как върви разследването срещу него, подозират в сформирания полицейски щаб в Костенец. Знае се, че 43-годишният бивш затворник не ползва мобилен телефон и не обича модерните комуникации. Едната възможност е Чане да е намерил начин да следи как медиите отразят разследването срещу него. Другият вариант е да има помагачи, които му споделят информация за полицейските акции.

Евентуалният ятак на Стоян обаче едва ли е сред роднините му, защото почти всички са скарани с него. 43-годишният мъж бил близък само със сина си Стивън. 14-годишният ученик всеки ден ходи до къщата, където е живеел с баща си, придружаван от полицаи и психолози, за да храни домашните животни.

Чане има славата на единак, който не е разчитал на други хора в предишните случаи, когато се е укривал дълго. Сега обаче от него няма никакви следи, което засилва подозренията, че може да има помощници. Това обяснява и защо успява да се изплъзва толкова дълго време на полицейските потери.