HP няма да се слива с Xerox

Новини
08:07 - 18 Ноември 2019
1513
HP няма да се слива с Xerox

Съветът на директорите на американската компания HP единодушно отхвърли идеята за сливане с Xerox. Това съобщи в неделя CNBC във връзка с писмо, изпратено от ръководството на HP до изпълнителния директор на Xerox Джон Винсентин.

"При вземането на това решение съветът [на директорите] се ръководи от много условното и несигурния характер на предложението", се казва в писмото. Според данните, съдържащи се в него, ръководството на HP се е притеснило за високото ниво на дълга на Xerox, което няма да има най-добър ефект върху стойността на акциите на комбинираната компания. В допълнение, писмо от борда на директорите на HP предупреждава за спад в годишната рентабилност на Xerox, съобщава news.bg.

По-рано стана известно, че Xerox, производител на фотокопирни машини, направи предложение за придобиване на HP Corporation, която произвежда компютри и друго оборудване. Ройтерс отбеляза, че Xerox е готов да плати на HP около 33 млрд. долара. Според последните данни HP има пазарна капитализация от около 29 милиарда долара, а Xerox - около 8,3 милиарда долара.