Христо Иванов: Кремъл опитва пак да договаря със САЩ сфери на влияние

Москва няма право да се разбира с някой друг какво ще става на наша територия, отсече лидерът на ДБ

Топ
17:42 - 21 Януари 2022
1675
Христо Иванов: Кремъл опитва пак да договаря със САЩ сфери на влияние

"Искането на Русия силите на НАТО да напуснат България, не е неочаквано, това е една дългосрочна тяхна позиция, която иска да се върнем в ситуацията, в която Русия и САЩ договарят сфери на влияние. И Русия да се спазари директно дали ние ще бъдем член на НАТО. Не можем да позволим Русия да си говори с някой друг какво да се случва на нашата територия.

Днес е поредния път, в който чухме такъв тип конструкция. Удовлетворен съм, че днес премиерът реагира много бързо. България е направила своя суверенен избор и всеки трябва да го уважава. Време е в Кремъл да разберат, че ако искат да изграждат равноправни и дългосрочни отношения с държавите от Източна Европа не могат да ги третират като някаква сфера на влияние".

Това каза съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Разбирам нетърпението и го споделям като гражданин, но управлението, което е поето от една доста сложна коалиция има нужда от технологично време, за да приведе в действие определени процеси. И това се отнася не само до съдебната реформа.

Виждам обаче как нещата постепенно влизат в ритъм и съвсем скоро ще видим поне закона за съдебната власт да бъде внесен. Текстовете са готови, има нужда от политическо съгласуване, което се надявам съвсем скоро да завърши", допълни Иванов.