Хрупкав сладкиш с круши и корнфлейкс
за 6 порции, 45 мин
Продукти
1 кг круши
2 с.л. лимонов сок
1 ч.ч. течна сметана за разбиване
2 ч.ч. захар
4 яйца
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
1 щипка сол
150 г масло
4 с.л. прясно мляко
100 г корнфлейкс
Приготвяне
Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на филийки по дължина. Поливат се веднага с лимоновия сок за да не потъмнеят.
Сметаната се разбива с 1 ч.ч. захар.
Яйцата се разбиват и се смесват с брашното, какаото, бакпулвера, солта на гладка смес. Обединява се със сметановата смес.
Крушите се подреждат в намаслена тавичка и се заливат с тестото. Поръсват се корнфлейксa.
Отгоре се полива с разбитото маслото с останалата захар и прясното мляко.
Пече се в загрята умерена фурна до златисто.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.