Хрупкав сладкиш с круши и корнфлейкс

за 6 порции, 45 мин

Кухня
08:33 - 15 Октомври 2020
5246
Хрупкав сладкиш с круши и корнфлейкс

Продукти

1 кг круши

2 с.л. лимонов сок

1 ч.ч. течна сметана за разбиване

2 ч.ч. захар

4 яйца

2 ч.ч. брашно

2 с.л. какао

1 бакпулвер

1 щипка сол

150 г масло

4 с.л. прясно мляко

100 г корнфлейкс

 

Приготвяне

Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на филийки по дължина. Поливат се веднага с лимоновия сок за да не потъмнеят.

Сметаната се разбива с 1 ч.ч. захар.

Яйцата се разбиват и се смесват с брашното, какаото, бакпулвера, солта на гладка смес. Обединява се със сметановата смес.

Крушите се подреждат в намаслена тавичка и се заливат с тестото. Поръсват се корнфлейксa.

Отгоре се полива с разбитото маслото с останалата захар и прясното мляко.

Пече се в загрята умерена фурна до златисто.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.