Хубавата Калина : В ПП никой не се бори самоцелно за власт

Новата коалиция с ДБ щяла да събере гласовете на всички будни хора в страната

Топ
09:19 - 01 Февруари 2023
2034
Хубавата Калина: В ПП никой не се бори самоцелно за власт

Разговорите в новата коалиция по темите листи и кандидати започват, потвърди бившата вицепремиерка и настоящ депутат от Продължаваме промяната Калина Константинова след декларираното обединение между ПП и Демократична България миналия уикенд.

„Важни са целите, програмата, това, за което се борим”, каза Константинова пред Нова телевизия. И заяви: 

„Нито един от нас не е женен за мястото и поста си. Вече сме излъчвали трима кандидати за премиер”, каза Константинова.

„Ние искаме да сме по-силни, по-обединени, да предложим нова формула, която не е подвеждаща. Тръгваме с тези партньори, с които смятаме, че можем да работим, и искаме да вдигнем цяла вълна. 

Нашият план е да направим коалиция на надеждата, да обединим всички будни хора, които са се борили с държавата в последните години, за да я променят", заяви Константинова. Разговаряло се с всички граждански формации.

Тя коментира и работата на 48-ото НС и съдената реформа.

„Непрекъснато се хвърля прах в очите – няма да стане с трикчета, това ще стане с ясна политическа воля. В този парламент има мнозинство от почти 130 гласа, които са против тази реформа, те гласуват и говорят против нея – ГЕРБ, ДПС и БСП”, заяви Константинова.

„Разговаряме в момента с всички. И с граждански организации, и всякакви формации, които през годината са се борили за важните приоритети”, каза Константинова. „Искаме програмата ни да е с каузи. Политическите ни приоритети да се подредят от будните хора в обществото”, продължи тя.