Хванаха 13-годишно дете с канабис в Банско

Общество
14:05 - 27 Юни 2024
1321
Хванаха 13-годишно дете с канабис в Банско

13-годишно момче е било заловено с канабис. В сряда, около 10:00 часа в Банско полицаи са проверили дете от града, у което органите на реда открили около 0,133 грама канабис и гриндер с хартиено топче, съдържащо около 0,263 грама канабис.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образуван е
заявителски материал.

Полицейски служители на 02 РУ-Благоевград пък са задържали 42-годишен мъж от Благоевград, след като вчера сутринта, в жилището му е открито топче, съдържащо около 2,7 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В следобедните часове в благоевградския ж.к. „Еленово" органите на реда са проверили 38-годишен благоевградчанин, у когото е открита около 0,22 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е
реагирала положително на марихуана. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е уведомена РП Благоевград.

В хода на проведена полицейска операция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на
наркотични вещества, на 26 юни в обезлесен участък от Държавен горски фонд в местността „Гласник", землище на петричкото село Кромидово, от полицейски служители на РУ-Петрич са открити засадени около 15 тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 22 грама. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.