Хванаха трима кърджалийски шофьори с фалшиви документи

Новини
13:41 - 27 Юни 2024
1243
Хванаха трима кърджалийски шофьори с фалшиви документи

За използване на фалшива диплома за основно образование е образувано досъдебно производство в МВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура.

Документът за придобита образователна степен е бил представен в сектор „Пътна полиция“ от 39-годишен жител на областта за издаване на свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. При направена справка се оказало, че дипломата е неистинска.

Водач използвал фалшиво свидетелство за правоуправление на МПС при извършена проверка от полицейски служители на РУ-Кърджали. Около 15,30 часа вчера в село Нови пазар бил спрян 21-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Водачът представил шофьорска книжка, издадена в Германия. При направена проверка и справка станало ясно, че документът е неистински. Образувано е бързо производство, работата по случая продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.

Автомобил с фалшива регистрационна табела е установен от служители на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали. Полицаи извършили проверка на „Мерцедес“, управляван от 41-годишен и установили, че едната регистрационна табела не е издадена от компетентен орган.