Hyundai празнува 100 милиона произведени автомобила

Новини
16:51 - 30 Септември 2024
643
Hyundai празнува 100 милиона произведени автомобила

Hyundai Motor постигна важен етап, като произведе 100-милионния си автомобил. Това постижение се случва 57 години след като компанията започва да произвежда автомобили, започвайки със субкомпактния модел Pony през 1975 г.

Специалният автомобил, Ioniq 5 от 2025 г., беше доставен във водещия завод в Улсан, Южна Корея. Президентът и главен изпълнителен директор на Hyundai, Джехун Чанг, отдаде този важен етап на подкрепата на клиентите по целия свят.

Пътуването до този момент не винаги е било гладко. Pony, първият масово произвеждан автомобил на Hyundai, се сблъска с предизвикателства в първите години поради сравнително ниското си качество в сравнение с японските конкуренти. Въпреки това въвеждането на Excel на пазара на САЩ през 1986 г. и последвалите усилия за локализация спомогнаха за подобряване на репутацията и продажбите на Hyundai.

Ангажиментът на Hyundai към качеството и иновациите стимулира растежа му. Моделът Ioniq 5, изграден върху платформата E-GMP, се отличава с напредничави технологии и характеристики, като надминава конкуренти като платформите MEB на Volkswagen и e-TNGA на Toyota.